Gratis offerte
klik hier

Vloerverwarming

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij warmte afgegeven wordt via kunststofleidingen die zich in de vloer bevinden. De warmteoverdracht gebeurt op een gelijkmatige basis door een straling van het vloeroppervlak naar de omgeving. Dit noemt men stralingswarmte en wordt door de meeste mensen als een zeer aangename warmte beschouwd.

Lage temperatuur = goedkoper

Vloerverwarming kan ook lage temperaturen genereren. Daardoor bespaart u energiekosten. De grote spreiding onder het vloeroppervlak voorkomt stofverplaatsing. Door het grote stralingsoppervlak met een lage temperatuur, ten opzichte van radiatoren, is er een prettige warmte in de ruimte én kan de luchttemperatuur laag blijven. Kiezen voor vloerverwarming kan ook vanuit esthetisch oogpunt: u hoeft geen radiatoren te hangen in een ruimte want de verwarming zit verborgen onder de vloer. Hierdoor nemen de radiatoren geen ruimte in en kan die vrijgekomen ruimte voor iets anders gebruikt worden. Met andere woorden: vloerverwarming is onzichtbaar.

Vloerverwarming

  • Vloerverwarming met warm water vraagt weinig onderhoud. Bovendien is het zuiniger in verbruik dan elektrische vloerverwarming.
  • Er is sprake van een laag energieverbruik omdat de ruimte met een lage luchttemperatuur kan worden verwarmd.
  • Vloerverwarming kan makkelijk gecombineerd worden met andere systemen zoals gasketel of warmtepompen.

MR HEATING heeft voldoende ervaring met vloerverwarming dus aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Contacteer ons

9 november 2017     MR Heating

  1. nl
  2. nieuws
  3. vloerverwarming